KANAL İSTANBUL PROJESİNDE YATAY MİMARİ YER ALACAK
Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilme konusunda anlaşmalar sağlandıktan sonra proje üzerinde bazı düzenlemelere gidildi. Düzenlenen yeni proje planına göre kanalın her iki yakasında yatay mimari anlayışına yönelik 500 bin kişilik nüfusu kapsayan düşük katlı yapılar inşa edilecek. Kanal etrafına inşa edilen yapıların sağlıklı, daha güvenli ve afet riskini önleyici şekilde yapılması planlanıyor. Projenin tamamı yaklaşık 26 bin 500 hektar alana yapılması planlanırken 500 bin kişilik nüfus için inşa edilecek yapılar 10 bin hektarlık alan üzerine kurulması planlanıyor. Proje planlamaları şehrin tarihi, kültürel, doğal ve sosyal özellikleri göz önünde bulundurularak yapılacak. Tahmini verilere göre Kanal İstanbul Projesi’ nin 2025 yılında Türkiye’ ye kazandırılması bekleniyor. Proje için müşteri bulunamaması halinde sahip olduğumuz imkânlar kullanılarak projenin başlatılması öngörülmektedir. Projede 7 adet otoyol köprüsü, 2 demiryolu geçişi ve metro yapılması planlanıyor.
Kanal İstanbul’ da yeşil koridorlar yapılacak
Yatay mimarinin yanı sıra kanalın iki yakasına doğudan batıya, kuzeyden güneye olacak şekilde yeşil koridorlar oluşturulacak. Aynı zamanda Kanal İstanbul projesinin içerisinde üniversite alanı, sağlık- turizm alanı, kentsel ve bölgesel sosyal içerikli alanlar, kıyı tesisleri, ormanlık alanlar, teknoloji geliştirme alanı, turizm alanı, lojistik bölge, fuar ve kongre alanlarına da yer verilecek.
Kanal İstanbul Projesi kapsamında yapılan yatay mimari konutlarında İstanbul’da riskli yapıların yoğun olduğu yerlerde ki yerleşik alanda ki nüfus yoğunluğu azaltılmaya çalışılacaktır. Aynı zamanda riskli yapıların ortadan kaldırılması için çalışmalar başlatılacaktır. Yatay mimari konutlarına göç nüfusunun yerleştirilmesi öngörülmüyor.